Külarahvas on hädas prügisokutajatega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusse jäetud prügi
Loodusse jäetud prügi Foto: SCANPIX

Saaremaal Praakli külas krundi ostnud noormees avastas maatükki võsast puhastades, et metsaäärt on varem kasutatud prügimäena ja prügisokutamine ei ole lõppenud ka pärast krundi kordategemist.

«Kui hakkasin võsa maha võtma, siis korjasin sealt metsa alt päris palju prügikotte kokku,» rääkis Joonas Rõõm Saarte Häälele, märkides, et isegi nüüd, kui krunt on puhastatud ja võsa maha võetud, ilmub sodi ikka juurde. Nimelt on maatükile prügi sokutatud isegi pärast selle võsast puhastamist kahel korral.

Kui esimesel korral leidis Rõõm maatükilt oksasodi, kive, toole, ämbreid jms prahti, siis viimane juhtum oli üsna omapärane. «Oli toodud suur kotitäis taarat, mida oleks saanud ju raha eest tagastada, aga nemad olid selle asemel pudelid juppideks lõiganud, kokku pressinud ja siis selle kõik metsa alla sokutanud,» kirjeldas Rõõm.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles