Turistide kaebused: rannas on liialt liiva ja meres liialt kalu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turiste šokeerivad reisil olles paljud naeruväärsed asjad.
Turiste šokeerivad reisil olles paljud naeruväärsed asjad. Foto: SCANPIX

Austraalias ja Suurbritannias on kokku kogutud reisifirmade klientide kõige naeruväärsemad kaebused. Nende hulka kuuluvad näiteks kurtmised, et Sydneys on liialt vähe känguruid, Jaapanis on suusatamiseks liialt külm ja Fijil liialt palju lapsi liikumas.

Kängurude vähesuse üle kurtnud turist kuulub Austraalia reisiportaali Travel.com au avaldatud naeruväärsete kaebajate nimekirja. Samast on pärit ka mure, et suviti on Euroopas liialt palju turiste ja vähe kohalikke, kes oskaksid inglise keelt. Samuti on austraallased need, keda on häirinud Jaapani talvekülm ja Singapuri suvine kuumus.

Austraalia reisifirmadele on viimase aasta jooksul tulnud ka kaebus selle kohta, et Fijil on koolivaheajal liialt palju lapsi liikumas ning et Hiinast turult ostetud üliodav Gucci-käekott polnudki ehtne.

Briti reisifirmasid koondav organisatsioon on samuti oma liikmetelt puhkajate veidraid kaebusi kogunud. Puhkusel viibinud turistid on surmtõsiselt kaevelnud selle üle, et rannas on liiga palju liiva ja et meres on kalad. «Keegi ei hoiatanud meid, et meres võib kalu olla. Lapsed hakkasid kartma,» kõlas Aftenposteni järgi üks kaebus.

Neid britte, kel on loodusõpetuse tunnis ilmselt raskusi olnud, on veel. Nimelt on tulnud kaebus sääskede kohta: «Ma sain sääskedelt hammustada. Keegi ei hoiatanud mind, et sääsed võivad hammustada.»

Üks briti turist, kes viibis puhkusel Austraalias, kurtis, et hotellis pakutud supp oli liialt paks ja vürtsikas. Hiljem selgus, et klient oli kõhutäiteks hoopis kastet helpinud.

Samuti kõlab anekdootlikult ühelt naiselt tulnud kaebus, et tema jäi hotellis ööbimise ajal rasedaks. «Mina ja minu kihlatu tellisime kahe voodikohaga toa. Selle asemel saime aga toa abieluvoodiga. Nüüd olen ma rase ja pean teid selle eest vastutavaks. See poleks ealeski juhtunud, kui me oleksime saanud toa, mille tellisime,» kaebas naine.

Veel on brittidelt tulnud kaebusi selle kohta, et Hispaanias on liiga palju hispaanlasi ja et India restoranid kasutavad liiga palju karrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles