Lastevabade lennureiside idee ärritas vanemaid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuttev laps.
Nuttev laps. Foto: SCANPIX

Briti reporter tekitas ägeda arutelu, kui kutsus lapsi lennukisse ja puhkustele kaasa võtvaid vanemaid isekateks.

«Su puhkus algab momendist, mil lennukisse istud. Hingad kergendunult, sest oled töö mõneks ajaks selja taha jätnud ning püüad veeta järgmised paar nädalat stressivabalt, ent siis tunned, kuidas keegi jalgadega vastu su istme seljatuge peksab või vinguva häälega nutab,» kirjeldas Kelly Rose Bradford.

Bradford leidis, et lastevabade lendude või vähemalt mõne lastevaba ala tekitamine lennukisalongi oleks kõigile kasuks, vahendab news.com.au. Kuigi tal on ka endal 12-aastane poeg William, keda ta väiksemana lennureisidele kaasa võttis, tunnistas naine, et vahel jättis ta poja koju just seetõttu, et teiste reisijatega arvestada.

«Ma võtsin poja kaasa üksikutele lühikestele lendudele, kui ta oli veel sellises eas, et vaid sõi ja magas enamiku reisi ajast. Pärast seda ma ei reisinud ega lennanud lennukiga vaid sel põhjusel, et ei tahtnud näha kaasreisijate nägudel grimasse – tean, kui ärritav võib olla väikeste lastega pere läheduses istumine ning tahtsin seda vältida,» ütles Bradford.

Naine peab isekaks ja ebapraktiliseks seda, et mõned inimesed ei muuda oma elustiili peale laste saamist ning tassivad neid puhkustele kaasa. Ta põhjendas laste koju jätmist veel sellega, et paariaastane laps ei hooli ega tõenäoliselt ka mäleta, kuhu teda koos perega puhkama viidi.

«Meil on äriklassi ja esimese klassi istekohad, miks ei võiks olla ka eraldatud osa perekondadele?» pakkus Bradford välja. Naise sõnul saaksid seega temasugused ka virisejad oma kõrvu puhata. «Kui leiduks peredele pühendatud lennukiala, kus lapsed saaksid mängida ja lärmata, ei oleks keegi häiritud,» lisas ta.

Lennufirmad on säärase idee peale kusjuures juba tulnud - näiteks Malaysia Airlines’i Airbus A380s lennukil on lastevaba ala, sest nad said palju kaebusi karjuvate väikelaste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles