Austraallanna kirjeldab värvikaid juhtumeid Eesti majutuskohas

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hostelites peatuvad enamjaolt seljakotireisijad.
Hostelites peatuvad enamjaolt seljakotireisijad. Foto: SCANPIX

Austraallasest seljakotimatkaja ning praegune Tallinna hostelitöötaja Julia räägib oma blogis värvikatest töökogemustest, muuhulgas pidevalt purjus klientidest ja mitmetest abieluettepanekutest.

Öövahetusi tehes puutub Julia kokku igasuguste juhtumitega, mis kuuluvad seljakotirändaja elustiili juurde – rohke alkoholitarbimine ja narkootikumite kasutamine, soovimatu tähelepanu hostelitöötaja suhtes, hüperaktiivsed külastajad jm. Sellegi poolest oli Julia ise samuti reisida armastava inimesena selliste juttude ja juhtumitega juba kursis ning end ette valmistanud. Näiteks korra, mil ta jagas hostelituba veel 12 võõra inimesega, oli nende hulgas paarike, kes ei hoolinud teistest ning astus kõigile kuuldavalt vahekorda.

Julia on näinud ja kuulnud palju asju reisija vaatepunktist, ent nüüd on rollid vahetunud ning tema on vastutav kõige eest, mida hostelikülastajad korda saadavad.

Tema sõnul tahavad meeskülastajad tihti talle peale pidu rääkida, kus nad oma metsiku öö veetsid ja mitut neiut tantsupõrandal suudlesid. Ette tuleb nii sügavamaid armastuseteemalisi vestlusi kui ka veidraid abieluettepanekuid.

Julia kirjeldab järgnevalt üht ööd Tallinna hostelis.

Administratsioonilaua vallutas hulk Austraalia ja Saksamaa mehi, kes rääkisid talle oma sõbrast Joelist, kes visati ööklubist välja, sest ta oksendas ühe naise peale. Pärast mõningast muljete jagamist läksid mehed magama. Sõber Joel saabus hostelisse aga kella 4 paiku hommikul.

«Ta vihkab mind, ta vihkab mind. Ma ei saanud seda püsti. Ta tahtis seda pargis teha, aga oli liiga külm ning ma ei suutnud seda teha,» rääkis purupurjus ning muserdunud mees.

«See talveöö oli ülikülm ning ma ei kujutanud ette isegi kedagi nii madala temperatuuriga koju jalutamas, rääkimata koduteel seksuaalse tegevuse alustamisest. Viisin Joeli käekõrval tuppa ning paigutasin voodisse,» ütles Julia.

Kella viie ajal oli Julial aeg minna vannitube koristama. Ühe duši all jooksis vesi ning algul ei kahtlustanud ta midagi, ent hiljem hakkas talle tunduma, et isik ei viibi seal üksi, vaid on koos kaaslasega vahekorras.

«Ühest küljest oleks ma pidanud nende tegevuse katkestama ja nad välja viskama, sest see on hosteli reeglite vastane. Teisest küljest aga oleksin võinud neid ignoreerida ning selle variandi kasuks ma otsustasingi. Tegelikult ma ka hindasin nende julgust ja vaeva hiilida vaikselt duši alla,» räägib Julia.

Julia sõnul võib reisimine inimestes välja tuua nii parimad kui halvimad jooned, tihti võib reisija teha ka seda, mida ta kodus eales ei teeks, sest tunneb reisil end vabamalt ja reegliteta. Hostelielu on aga ilmselgelt värvikas ning seal näeb igasuguseid tegelasi ja situatsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles