Valveta veekogude äärde paigaldatakse ohutusstendid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet paigaldab kasutatavate valveta veekogude äärde uued veeohutusstendid.
Päästeamet paigaldab kasutatavate valveta veekogude äärde uued veeohutusstendid. Foto: Aldo Luud

Koostöös kohalike omavalitsuste ja kogukonnakeskustega paigaldab päästeamet kasutatavate valveta veekogude äärde sel suvel 34 täiesti uut veeohutusstendi.

Stendide eesmärk on pakkuda inimestele informatsiooni veeohutusest, esmaabist ja päästevahendi kasutamisest ning annab ka võimaluse õnnetuse korral abivahendi järele haarata. Kiire abi kutsumiseks on sinna märgitud ka asukoha koordinaadid. Uued stendid said neljapäeval üles Pärnusse, lähinädalatel ka teistesse Eesti paikadesse.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu sõnul on Eestis palju inimeste poolt armastatud ujumiskohti, kus puudub rannavalve ja nende asukohtki ei pruugi olla alati asula lähedal, kus abi kiirem. «Kahjuks tuleb lisaks uutele stendidele tegeleda ka eelnevatel aastatel paigaldatute uuendamisega. Igal suvel rüüstatakse veeohutuse abimehi ja varastatakse kümneid päästerõngaid või viskeliine, seetõttu kaalume mõnedes kohtades päästevahenditele GPS-seadmete paigaldamist,» lisas Ints.

Alates aastast 2012 on paigaldanud 143 stendi, millele lisanduvad veel tänavu paigaldatavad. Kõikidele inimestele pannakse südamele, et püstakutel olevad päästevahendid on mõeldud päästmiseks ning kindlasti ei tohiks vahendeid rikkuda ega varastada.

Kokku paigaldab päästeamet Pärnumaale kuus, Järvamaale ühe, Raplamaale kolm, Harjumaale kolm, Jõgevamaale kaks, Viljandimaale neli, Tartumaale kaheksa, Valgamaale kolm ja Võrumaale neli veeohutusstendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles