Soomlased avastavad uusi turismisihtkohti Eestis

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla kaevanduspark.
Kohtla kaevanduspark. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui mujal Eestis on tänavu Soome turiste vähem kui mullu, siis Ida-Virumaal, mis jõudis alles hiljuti põhjanaabrite kaardile, on nende hulk kasvanud 15 protsenti.

Kotkast pärit Pekka Parikka koos abikaasaga väisas sel nädalal Ida-Virumaad, kusjuures nende erihuvi olid Sinimäe lahingupaigad, Vaivara Sinimägede muuseum ja Sillamäe linn, vahendab Põhjarannik.

Kui Parikkale on Ida-Virumaa tuttav sihtkoht, siis suurele osale soomlastest on Eesti idaosa viimase aja avastus. «Eesti uks on soomlastele juba pikka aega avatud olnud, aga nüüd hakkavad nad ka tagatubadesse liikuma ja uusi asju avastama,» ütles Vaivara Sinimägede muuseumi spetsialist Ivika Maidre.

«Sel kevadsuvel on meil käinud umbes 200 soomlast ja suvi on veel ees,» rääkis Kohtla kaevandusmuuseumi teenindusjuht Maive Raudver. Kaevandusmuuseumis käis hiljuti saatelõiku tegemas Soome rahvusringhääling YLE TV, mida peab Raudver üheks Soome turistireiside populaarsuse põhjuseks.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles