Vana viinavabrik nakatab puhkajad fotopisikuga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fototursimi keskus avab uksed järgmisel nädalavahetusel.
Fototursimi keskus avab uksed järgmisel nädalavahetusel. Foto: Eesti Fototurismi Keskus

Õige pea peetakse Mooste mõisa endises viinavabrikus maha üks suur pidu – uksed avab ainulaadne turismikeskus ja avamispeol pole rõhk sugugi mitte viinal, vaid pildistamise kunstil.

Mooste Viinavabriku juhataja Minna Jõgeda sõnul pole Eestis ega lähiriikides ühtegi sarnast fototurismikeskust – on küll fotokoolitajaid ja ruumide rendile andjaid, kuid kohta, kus oleksid ühes koos olemas õpetajad, loenguruumid, stuudio ja majutus, pole.

«Meie põhiline suund ongi fotokoolitused – meil on tehnika ja ruumid, et pakkuda ideaalset fotokoolitust ja boonusena veel majutus,» selgitas Jõgeda fototurismikeskuse ideed.

Nii ootab vana viinavabrik alates 16. oktoobrist enda juurde puhkajaid, kel on juba väike fotopisik küljes. Võimalus on osaleda suurematel fotokoolitustel või minna koos juhendajaga lihtsalt metsa pildistama.

Esimene suurem koolitus on plaanis oktoobri teises pooles ja siis jagavad oma tarkusi fotograafid Arne Ader ja Urmas Tartes. Jõgeda nimetas esimest koolitust fotograafiahuviliste stardipaketiks, sest seal tehakse osalejatele selgeks pildistamise põhitõed. Samuti ei ole antud koolituse jaoks vaja profikaamerat.

«Ader ja Tartes reklaamivad, et tegelikult saab head pilti teha igasuguse kaameraga, on lihtsalt teadmisi vaja,» rääkis Jõgeda.

Koolituse hinnaks on 3700 krooni ja juhataja kinnitusel jääb lähitulevikus hinnatase samaks. Majutuse hinnad inimese kohta on 300-350 krooni. Majas on ka üks sviit, mille hind küündib 1200 kroonini.

Jõgeda sõnul on nad majutuse poolest jäänud küll külalistemaja tiitli juurde, kuid annaksid tegelikult välja kolmetärnihotelli mõõdu.

Eesti Fototurismi Keskus

  • avab uksed 16. oktoobril;
  • asub Põlvamaal Mooste alevikus Mooste mõisa viinavabrikus;
  • pakub fotokoolitusi, fotoretki, majutust, seminariruume;
  • kaasab koolitajatena Eesti tippfotograafe (Remo Savisaar, Arne Ader, Urmas Tartes, Jaan Künnap).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles