Jaan Tätte: hea, kui lõbu on sel reisil 20 protsenti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte ja Marko Matvere
Jaan Tätte ja Marko Matvere Foto: Liis Treimann

Nordea meeskonnaga laupäeval Pirita sadamast ümberilmareisile suunduv Jaan Tätte ütles, et kui see pakub 20 protsendi ulatuses lõbu ja puhkust, siis on hästi saadud.


«Rohkem on taolisel reisil ikka proovilepanekut, ebamugavusi ja kannatusi, aga eks elu tuleb ise lõbusaks teha,» tõdes Tätte. Küsimusele, miks armastatud laulja üldse siinse rahuliku ja turvalise elu nii pikaks ajaks jätab, vastas mees, et ei saa isegi päriselt aru, aga ta tundis, et peab minema.

Ta lisas, et ootab vaheldust kohtumistelt nende ligi 70 uue inimestega, kes vahetusmadrustena katamaraanile tulevad. «Väliselt on elu laeval küll mugavaks tehtud, aga kui see kõik käib üles-alla ja vasakult paremale, siis ega see väga lõbus ole.»

Oma emotsioone vaid loetud päevad enne pikka reisi kirjeldas Tätte nii: «On selline peataoleku tunne, ei adu päris täpselt eemaloleku pikkust. Saan aru, et see saab olema raske, aga kui raske just, ei tea.»

Tätte sõber ja laulukaaslane Marko Matvere, kel ka endal kaptenipaberid taskus, ütles, et loodab koguda ja salvestada reisil uusi muljeid, mis tagasi tulles loometöös ära kuluvad.

Meeskonnaliikmete meelelahutuseks andis digiraamatute keskus ümber maailma purjetajatele üle 30 e-raamatut ja e-lugerid. Jaan Tätte ja Marko Matvere said aga kaasa niiskuskindlad kaamerad kõige nähtu ja kogetu jäädvustamiseks.

Saku Õlletehas kostitab mehi jookidega. Tele3 teeb reisist saatesarja – 10 osa igal hooajal, Solarises hakkab tegutsema reisishow stuudio ja Postimehes hakkab ilmuma resikiri.

Ümberilmareisile suunduva katamaraani kapten Toonart Rääsk kiitis aluse taoliseks reisiks mugavaks ja turvaliseks. Neljanda mehena on kogu reisi kestel laeval kogenud meresõitja Raul Normak. Ettevõtmist korraldab MTÜ Keskea Kriis tuntud reisimehe Tiit Pruuliga eesotsas.

Laupäeva keskpäeval saavad soovijad Nordea stardile Pirita sadamasse valge rätiga järele lehvitama minna. Reis kestab poolteist aastat – 2012. aasta mais on mehi tagasi oodata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles