Lugejate lood: loll saab kirikus ka peksa ehk lennureis, mis ei unune

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Düsseldorfi lennujaama reisijad ei jõudnudki.
Düsseldorfi lennujaama reisijad ei jõudnudki. Foto: AFP/SCANPIX

Reisibüroo Mainedd ja Postimehe tarbijatoimetus ootavad lugusid ebatavalistest lennureisidest.

Loll saab kirikus ka peksa, on öeldud. Asudes esimest korda elus odavlennufirmaga ja vahemaandumisega soojale maale lendama, ei osanud me abikaasa ja tütrega eelseisvaid katsumusi kuidagi ette aimata.

Esimene lend pidi viima meid Saksamaale Düsseldorfi, kus pidime öö veetma, et hommikul kenasti Tenerifele edasi lennata. Et reis võimalikult mugav oleks, broneerisime varakult toa Düsseldorfi hotelli, mis asub vaid mõnesaja meetri kaugusel ja kuhu saab kuiva jalaga, ilma et peaks välja minemagi, galerii kaudu.

Mõeldud, tehtud. Hilja õhtul Saksamaale kohale jõudes pöördusime lennujaama infotöötaja poole, et küsida, kuhu poole meie hotell jääb, et sinna teele asuda. Jahmatus oli suur, kui teenindaja seletas, et Düsseldorf koos meie hotelliga jääb 80 km kaugusele ja meie asume hoopis Weezes.

No muidugi, me polnud lennupiletil sihtkoha Düsseldorf järel sulgudes olnud nimetust Weeze üldse tähele pannud. Nõnda pidime öö veetma selle väikese, külma ja kõleda konteinerterminali kõvadel pinkidel, ühe silmaga oma asju valvates.

Tuleb välja, et odavlennufirmadel ongi suurtes linnades oma väikesed lennujaamad. Edaspidi püüame olla targemad ja pileteid hoolega uurida.

Üldiselt läks aga reis hästi ja lennufirma püsis täpselt graafikus. Oma õnneks võime pidada, et vaid napid 12 tundi pärast kojulennuks Oslost startimist, algas Norras viimase aja üks suuremaid torme, mille ajal lennuliiklus muidugi seiskus. Nii et lõpp hea - kõik hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles