Smurfid saavad oma maailma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania linna Lleidasse on kavas rajada paljude laste lemmikkangelaste smurfide teemapark.

Teemapark on suunatud kuni 12-aastaste lastega peredele, kirjutab Local. Tegu pole mitte esimese smurfimaaga. Eelmise sajandi lõpus oli selline teemapark ka Prantsusmaal, kuid see suleti pärast omanikuvahetust.

Pargi rajamine läheb maksma u 471 miljonit eurot ja see peaks andma tööd u 200 inimesele. Esimese aastaga loodetakse teenida 14 miljonit eurot.

Smurfide looja on Belgia koomikukunstnik Pierre Culliford ja väiksed sinised tegelased on laste seas väga populaarsed. Smurfidel on Hispaaniaga oma side. 2011. aastal, pärast 3D filmi linastust värvis üks Andaluusia küla Júzcar filmi reklaamiks oma majad smurfi-siniseks. Esialgu oli kavas pärast reklaamkampaania lõppu majad taas valgeks värvida, kuid kohalikud nägid selles võimalust raha teenida ja jätsid oma majad siniseks. Majade värvimine meelitas külla ligi 200 000 turisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles