Viis paika, kuhu naised ei peaks reisima

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naiste ebavõrdne kohtlemine on paljudes maailma paikades endiselt osa igapäevaelust.

Kuigi elame 21. sajandil, on maailmas endiselt paiku, kus naised on ebavõrses olukorras, kirjutab New York Post. Olgu selleks naiste diskrimineerimine, ahistamine või ärakasutamine, igatahes ei soovita veebiportaal naistel nendesse riikidesse puhkusereisile minna.

Türgi

Türgi president Recep Tayyip Erdogan on öelnud, et naisi ja mehi ei saagi võrdsetele positsioonidele tuua. See on tema sõnul loodusevastane, sest naiste ja meeste loomused on erinevad. Oma kõnes Türgi Naiste ja Demokraatia Assotsiatsioonile mainis ta, et naised ei ole võimelised tegema paljusid töid, mida mehed teevad, kuna „see on nende õrna loomuse vastane“, viies tähelepanu eriti rasedatele ja imetavatele emadele.

Indoneesia

Näiteks peavad naispolitseinikud Indoneesias enne, kui neid tööle võetakse läbima meditsiinilise kontrolli, kus ühtlasi kontrollitakse ka nende süütust. Seksuaalse elu puudumisega naisi peetakse ka moraalselt selle töö jaoks sobivaks.

El Salvador

El Salvador on viimasel ajal tänu Kesk-Ameerika vastu suureneva turismihuvi tõttu puhkusepaigana üsna populaarne. Siiski on selles riigis ühed maailma karmimad abordivastased seadused. Abort on keelatud ilma igasuguste järeleandmisteta – olgu selleks vägistamine, verepilastus või last kandva naise eluohtlik olukord. Nurisünnituse teinud või surnud lapse sünnitanud naisi on seetõttu ka süüdistatud raseduse katkestamises ja selle eest ootab kuni 30-aastane vanglakaristus. 2012. aasta seisuga oli „lapse tapmise“ eest vangis 628 naist.

Saudi Araabia

Mosleminaistel ei ole peaaegu üldse õigusi – valimine, autojuhtimine ja arstikülastamine ilma mehest saatjata on keelatud. Isegi paljud restoranid on keelanud naistel siseneda, sest väidetavalt nad suitsetavad, flirdivad ja räägivad juttu. Selline käitumine on ühe restoraniomanike sõnul mentaalselt ebastabiilse inimese tunnus

Utah

See USA osariik kuulub 20 kõige suurema soolise lõhega piirkonna hulka. Kui keskmine mees teenis Utah’is 2013. aastal üle 50 000 dollari, siis naised teenisid umbes 70 protsenti sellest summast. Juhtivatel positsioonidel on osariigis vähem kui 31 protsenti naistest ja 75 kohast osariigi Esindajatekojas on vaid kuus naistele. Samuti on Utahis väga suur lõhe meeste ja naiste haridustaseme vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles