Lufthansa piloodid korraldavad sel nädalal juba teise streigi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa lennuk.
Lufthansa lennuk. Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa piloodid korraldavad sel nädalal juba teise streigi, mille tõttu jäävad ära pea pooled Frankfurdi ja Müncheni lennujaamade pikamaalennud.

Saksa aja järgi algab streik kell kolm öösel ja lõpeb reedel südaöö paiku, vahendab BBC. Streigi põhjuseks on endiselt pilootide eelpension. Kui praegu on Lufthansa pilootidel õigus siirduda alates 55. eluaastast tasustatud eelpensionile ja saada kuni pensioniea saabumiseni 60 protsenti palgast, siis edaspidi soovib Lufthansa tõsta eelpensionile mineku ea 60 eluaastani.

Selle nädala esmaspäeval alanud streik hõlmas lühi- ja keskmise pikkusega lende üle kogu Saksamaa ning teisipäeval laienes streik ka kauglendudele. Lufthansa tühistas pilootide streigi tõttu ka Tallinna lennud. Kahepäevane streik mõjutas 150 000 reisijat.

Tegemist on juba kümnenda Lufthansa pilootide streigiga alates aprillist ning streikide tõttu on ära jäänud tuhandeid lende.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles