Ratastel koduga ümbermaailmareisile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade bussist: Euroopa sügavaim kanjon Gorges du Verdon.
Vaade bussist: Euroopa sügavaim kanjon Gorges du Verdon. Foto: Anthony Lysycia

Suurbritanniast pärit kunstnik Anthony Lysycia äratab tähelepanu oma koeraga, kel kaelas vorstidest koosnev rihm, seevastu tema sõiduvahend tundub esmapilgul üksluine. Selliseid kaubikuid võib kõikjal näha, tagaosa ehitustarbeid või mööblit täis. Vaid rool on tal valel pool. Ometi peidab see tavalise väljanägemisega valge kaubik endas saladusi.

Anthonyl on olnud vähemalt kolm Volkswageni «hipibussi», nagu õigele hipiajastust pärit rändurile kohane. Kuigi kõik need on olnud suurepärased masinad mugavuse ja, mis seal salata, ka harjumuse ning sümboolse tähenduse mõttes, kippusid Volkswagenid tihti parandust vajama.

Praeguse kaubikuga seda häda pole. Mitu kuud kestnud teekonnal Lõuna-Prantsusmaalt Eestisse käis mees autoteeninduses vaid ühe korra, et õli vahetada. Kaubik on ostetud 2014. aasta juunis eBayst taaskasutatuna, nagu auto sisugi. Hind oli 2008. aasta masinal umbes 6000 eurot ja läbisõit imekspandavalt väike, alla 140 000 kilomeetri. Alguses oli sõiduk ehitustarvete vedamisest päris räämas, kuid tänu suurele tööle on sellest saanud mõnus pesa ratastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles