Puhkusereis teeb õnnelikuks ja leevendab masendust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad ei välista, et tulevikus hakkavad psühhiaatrid patsientidele antidepressantide asemel puhkusereise soovitama.
Uurijad ei välista, et tulevikus hakkavad psühhiaatrid patsientidele antidepressantide asemel puhkusereise soovitama. Foto: SCANPIX

Puhkusereis teeb õnnelikuks, ravib masendust ja lisegi pikendab eluiga, selgus Austraalias tehtud uuringust. Reisimine on kindlalt seotud parema tervisega, nentisid uurijad.

Victoria ülikooli reisimise ja heaolu ekspert Sebastian Filep leidis 60 tavaturisti ja 200 nn. seljakotireisijat intervjueerides, et nii reisiplaanide tegemine, elamused reisi shtkohas kui ka puhkusejärgsed muljed suurendavad lõppkokkuvõttes positiivsete emotsioonide hulka ja muudavad inimese seeläbi õnnelikumaks, kirjutas Daily Mail.

Reisimine annab kõik õnnetundeks vajaliku: soovi oma eesmärgid ellu viia kui ka rõõmu selle üle, kui need täidetud saavad, lisas ta.

«Minu meelest on turismi ja inimeste üldise tervise vahel tugev seos ning puhkus muutub üha olulisemaks inimest tervisliku elustiili juurde juhatavaks faktoriks,» ütles Filep.

«Ka paljud varasemad uuringud on näidanud, et positiivsed emotsioonid vähendavad inimeste südame-veresoonkonna haigustesse haigestumise riski ja et optimistliku meelelaadiga inimesed elavad pessimistidest kauem. Õnnetunne on tähtis nii vaimse kui füüsilise tervise seisukohalt,» ütles ta.

Õnnestunud puhkused võivad lisada eluaastaid, sest puhkus teeb inimesed õnnelikuks, ütles Filep, kelle sõnul võiksid puhkusereisid hästi sobida ka depressiooni ravimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles