20 maailma kõige enam pildistatud kohta

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade New Yorgi linnale Brooklyni silla juurest.
Vaade New Yorgi linnale Brooklyni silla juurest. Foto: SCANPIX

Eestlaste loodud Sightsmap on Google Mapsi põhjal tehtud interaktiivse «kuumakaardi», mis annab ülevaate maailma kõige enam pildistatud kohtadest.

Mida heledam (kuumem) on piirkond Sightsmapi kaardil, seda rohkem on sealt tehtud fotosid internetis jagatud, kirjutab reisiportaal Trip. Sightsmap kogub oma andmed asukohamääratlusega fotojagamislehelt Panoramio.

Maailma 20 kõige enam pildistatud kohta on:

20. San Fransisco, USA

19. Peking, Hiina

18. Šanghai, Hiina

17. Chicago, USA

16. Cheopsi püramiid, Giza, Egiptus

15. London, Suurbritannia

14. Sydney, Austraalia

13. Niagara juga, USA/Kanada

12. Madriid, Hispaania

11. Praha, Tšehhi Vabariik

10. Budapest, Ungari

9. Buenos Aires, Argentiina

8. Firenze, Itaalia

7. Monte Carlo, Monaco

6. Veneetsia, Itaalia

5. Istanbul, Türgi

4. Pariis, Prantsusmaa

3. Barcelona, Hispaania

2. Rooma, Itaalia

1. New York, USA

Tallinn asub Sightsmapi edetabelis 218. ja Tartu 1215. kohal. Narva ei jää Tartust just kaugele maha, olles maailmas number 1262 pildistatud koht. Naaberriikide pealinnadest leiab Riia 434., Vilnius 209. ja Helsingi 155. kohalt.

Siinkohal tuleb märkida, et Sightsmapi statistikasse lähevad vaid need fotod, millel on pildistamise asukoht ära määratud. Vajutades Sightsmapsis linna nimel täpsustavale «zoom in» nupule, saab vaadata ka ühe või teise linna populaarsemaid pildistamiskohti. Näiteks Tallinnas juhib seda nimekirja Aleksander Nevski katedraal, järgnevad Toompea Kohtuotsa ja Patkuli vaateplatvormid. Raekoda on alles 6. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles