Augustitormid häirivad parvlaevade liiklust

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev.
Parvlaev. Foto: Küllike Rooväli

18. augustil puhub ilm.ee andmetel Väinamerel edela- ja lõunatuul 14-17 m/s, puhanguti kuni 21 m/s ning see segab väiksemate parvlaevade liiklust.

Nädala algus on ilmaprognooside kohaselt Väinamerel tormine, sarnased tuuleolud jätkuvad vähemalt kuni kolmapäevani.

Triigi-Sõru liinil toimus täna hommikul üks reis, mis startis Sõrult 8.15, edasised reisid on peatatud esialgu kuni kella 16.00ni, mil laekub täpsustav info. Tõenäosus reiside katkemiseks liinil kuni neljapäevani on väga suur.

Triigi sadama eeskirjade järgi on sildumine ohutu kuni 12 m/s tuule korral ja seda ka olenevalt tuule suunast. Parvlaev Kõrgelaid, mis sellel liinil liiklust peab, on eakas (ehitatud 1987. aastal) ja tehniliselt vananenud laev, mis omakorda vähendab meresõidu turvalisust ja nõuab järjest suuremat ettevaatlikkust. 

Kõik e-pileti ostnud kliendid, kes on piletiostul teinud vastava valiku ning sisestanud mobiilinumbri, saavad reiside tühistamisest informeeriva SMS teavituse. Väinamere Liinid soovitab piletiostjatel tellida tasuta info liiklusmuudatustest, kuna see kindlustab operatiivse informatsiooni ja teavitused.

Reiside tühistamisel ostetakse e-piletid tagasi, kui on täidetud tagastusavaldus veebilehel. Teiste liinide kaudu ringi sõites on laevapiletid tasuta ka neile, kes ei ole veel e-piletit soetanud, kuid kavatsevad sõita Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel liinil. Täpsemat infot saab telefonil 14204 ja kassadest kohapeal.

Ruhnu saarega ei toimu samuti ühendust 18. ja 19. augustil, ära jäävad Runö reisid Pärnust E, 18. augustil kell 14.00 ja Ruhnu-Roomassaare liinil teisipäeval, 19. augustil kell 7.00 ja 19.00. E-piletid ostetakse tagasi, kuid neid saab soovi korral muuta ka teistele väljumistele.

Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida operatiivselt nende kodulehte ja nutitelefoni omanikel soovitatakse kasutada Tuulelaevad rakendust, kus on samuti operatiivinfo esikuval näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles