Reisifirmad võtavad õppust

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkusesihtkoht.
Puhkusesihtkoht. Foto: Panther Media / Scanpix

Võrreldes eelmise kvartaliga esitasid reisiettevõtjad 2014. aasta teise kvartali pakettreiside kogumüügi aruanded korrektsemalt.

Kui selle aasta esimese kvartali aruande esitas tähtajaks 97 protsenti firmadest, siis teise kvartali aruande juba 98,5 protsenti ettevõtetest. 20. juuliks oleks pidanud teise kvartali aruande esitama kokku 266 reisiettevõtet, kellest neli seda ei teinud.

Aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele pakettreise korraldavatele ja vahendavatele reisiettevõtjatele. Paljud ettevõtted esitavad küll aruande määratud tähtajaks, kuid eksivad aruande täitmisel, sest ei lisa sinna enda tegevuse kohta õigeid andmeid.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet oma kodulehel olevas mustas nimekirjas. See on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles