Heltermaa-Rohuküla laevaliin läheb üle täiendatud suvegraafikule

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on parvlaeva Muhumaa esimene reis Rohuküla sadamast.
Pildil on parvlaeva Muhumaa esimene reis Rohuküla sadamast. Foto: Liis Treimann.

Väinamere Liinid palub reisijatelt tähelepanu seoses Heltermaa-Rohuküla liinil sel nädalal jõustuva täiendatud suvegraafikuga, mis toob muudatusi väljumisaegadesse reedeti ja pühapäeviti kuni 22. augustini.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul puudutavad graafikumuudatused eeskätt parvlaeva Muhumaa reise, vahendas ettevõtte pressiteade.

«Muhumaa hakkab suvel reedeti ja pühapäeviti teenindama reise tihedama, kolmetunnise graafiku alusel, mis muudab ka reiside väljumisaegu. Samaaegselt liini teenindava Ofelia väljumisajad jäävad endiseks. Sellega seoses palume kõigil reisijatel, kes on juba ostnud e-pileti Hiiumaa liinile reedeseks või pühapäevaseks päevaks, Internetist üle kontrollida reisi väljumisaja. Õiget väljumisaega näeb, kui avada e-pileti kinnituskirjas olev veebilink. Muudetud väljumisaegadega reisidele ostetud e-piletid kehtivad ka nii eelmisel kui ka järgmisel väljumisel. E-piletit muuta ega uuesti välja trükkida ei ole vaja,» selgitas Hiiuväin.

E-pileti ostnud reisijad, kes on kinnituskirja juba ära kustutanud, saavad infot kodulehelt www.tuulelaevad.ee. «Lisaks hakkame katsetama uut SMS-teavitussüsteemi muudatustest – neile reisijatele, kes on piletiostul sisestanud mobiilinumbri, saadame muudatuste info ka sms-lühisõnumina,» lisas Hiiuväin.

Samuti palub Väinamere Liinid graafikumuudatustega tutvuda kodulehel www.tuulelaevad.ee kõigil, kel on plaanis Heltermaa-Rohuküla liinil suve jooksul reedeti või pühapäeviti reisida.

Väinamere Liinid sai Hiiu maavalitsuselt ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt loa tihendada parvlaevade sõidugraafikut Heltermaa-Rohuküla liinil reedeti ja pühapäeviti 16. juulist 22. augustini. Ainus erand täiendatud graafikus on neljapäeval, 19. augustil, mil riigipühaeelselt kehtib reedene tihendatud graafik, reedel, 20. augustil kehtib tavapärane suvine sõidugraafik. Graafikumuudatus oli vajalik, et vältida jaanipäevaaegsete ooteaegade kordumist, kus üldjärjekorra ooteajad küündisid kohati kuni 8 tunnini.

«Tihedam sõidugraafik võimaldab paremini rakendada parvlaeva Muhumaa võimsust, vähendades ooteaegu tippajal 1-3 tunnile. Reiside lisamine suurendab ka müüdavate e-piletite hulka, mis võimaldab reisijatel end paremini hajutada. Kuivastu-Virtsu liinil näitas viimane Õlletoobri-nädalavahetus, et selline lähenemine tõesti aitab järjekordi vähendada, ning meie eesmärk on viia Heltermaa-Rohuküla liini laevaliiklus uude ajajärku,» lausus Hiiuväin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles