Räpane tõde hotellitubade uksesilmade kohta

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uksesilm.
Uksesilm. Foto: SCANPIX

Puhkuseks reisilesõitja ei pruugi selle peale tullagi, et hotellituba, milles pärast väsitavat lennusõitu jalad seinale visata võib, pole sugugi nii privaatne, kui võiks arvata.

Uksesilmad hotelli ukse sees tasuvad enne hotellitoas enese vabamalt tundmist korralikult üle vaadata, kirjutab BBC.

Kui uksesilm on toast väljapoole kenasti läbinähtav, peaks kõik korras olema. Kui uksesilm on udune ning läbipaistmatu, võiks see pisut murelikuks teha. Eriti aga, kui uksesilm on lahtine, võis selle ümberpööramine ukse sees olla kellegi jaoks väga lihtne töö.

Kuna tegemist on pigem harvaesineva juhtumiga, et hotellitoa uksesilma kallal võiks keegi omavolitseda, tasuks seda siiski tõsiselt võtta. Kui uksesilm on pahupidi pööratud, saab sellest teadlik hotellitöötaja koridorist hotellituppa piiluda (või kes tahes teine inimene). Sellisest uksesilmast tasuks hotellitöötajaid teavitada ning paluda tuba teise vastu vahetada.

Möödunud aastal mõisteti piilumises süüdi mees, kes luuras ESPNi reporteri, ameeriklanna Erin Andrewsi taga kasutades sarnast võtet. Mees tegi läbi koridori poole pööratud uksesilma alasti naisest fotosid, mis levisid internetis pidurdamatult.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles