Milline on reisijate lemmikistekoht lennukis?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukiistmed.
Lennukiistmed. Foto: Panther Media / Scanpix

Mitte kõik lennukiistmed ei ole võrdselt heas kohas ja mugavad, kuid kuidas broneerides teada, mida valida ja millistest hoiduda?

Selleks et segaduses reisijaid aidata, avaldas UK odavlennufirma Easyjet kõige populaarsemad ja ebapopulaarsemad istekohad lennukites, kirjutab news.com.au.

Easyjet analüüsis müügiandmeid ja küsitles 10 000 klienti ning leidis, et reisijate lemmikistekoht on lennuki paremal küljel akna ääres asuv istekoht 7F.

Üldiselt osutusid aknaalused istekohad populaarsemateks – 59 protsenti küsitletutest eelistas nautida vaadet pilvedele, et pääseda omamoodi ahistavast lennukabiinist väljapoole. «Müük näitab, et parempoolsed istekohad on populaarsemad kui vasaku külje toolid, kõige kiiremini ostetakse ära 6. ja 7. rida,» teatas lennufirma.

Kõige ebapopulaarsemaks istekohaks osutus 19C.

Lennufirma ei suutnud päris täpselt kindlaks teha, miks seda kohta põlatakse, kuid selle asukoht ei olnud üldiselt eriti kiiduväärt. «Kuna ligipääs tualettidele ja väljapääsudele on paljude reisijate jaoks prioriteetsed, siis usume, et reisijad tajuvad selle koha kaugust neist punktidest – see asub pardal enam-vähem keskel, mistõttu inimestele ei meeldi iste 19C,» teatas Easyjeti pressiteade.

Easyjet leidis lisaks, et kõik sõltub ka vanusest. Noored eelistavad aknast pilvepiiri pildistada, samas vanemad inimesed tahavad rohkem ruumi ja liikumisvõimalust vahekäigu ääres istudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles