Millises sihtkohas on kulutused toidule kõige väiksemad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisibüroo Thomas Cook analüüsi põhjal on juba aastaid turistide jaoks kõige odavama hinnatasemega sihtkoht India osariik Goa
Reisibüroo Thomas Cook analüüsi põhjal on juba aastaid turistide jaoks kõige odavama hinnatasemega sihtkoht India osariik Goa Foto: SCANPIX

Reisibüroode kett Thomas Cook avalikustas oma iga-aastases hinnavõrdluses «Cost of Living Survey» tänavused odavaima hinnatasemega sihtkohad. Endiselt peavad turistid toidu eest kõige vähem maksma Indias.

Hinnavõrdluses võeti arvesse turisti igapäevased kulutused toidule, hinnates kolme toidukorra, õlle ja kohvi maksumust söögikohtades, samuti toiduainete hinnataset kohalikes kauplustes, kirjutas reisiportaal travelmole.com.

Võrreldes tänavust hinnataseme-uuringut  mullusega selgus, et kõige rohkem on hinnad langenud Kanaari ja Baleaari saartel ning Hispaanias.

Maailma kõige odavamaks turistide meelispaigaks aga osutus juba mitmendat aastat järjest India (täpsemalt Goa), kus pint õlut maksis inglase jaoks müstilised 68 penni ehk 13 krooni ning tass kohvi oli kümme korda odavam kui Suurbritannias.

Kõik hinnad olid soodsad ja tingitavad ka Kuubas.

Odavalt võib hakkama saada ka Marokos, kus päevased kulutused toidule olid alla 30 naela ehk 564 krooni.

Soodsama hinnatasemega kauged sihtkohad
Sihtkoht 

Lõunasöök

(3 käiku)

ÕluPäevased kulud kokku
India103 krooni12,7 krooni321,5 krooni
Kuuba188 krooni20 krooni455,5 krooni
Malaisia263 krooni42 krooni589 krooni
Mehhiko470 krooni33,8 krooni748 krooni
Lõuna-Aafrika319 krooni21,8 krooni758 krooni
Kanada366,6 krooni45 krooni857 krooni
USA299 krooni48 krooni882 krooni
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles