Juuni tõi Euroopa hotellidesse väikese hinnasula

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööbimise hinnad Euroopa suuremates linnades juunis, langus maiga võrreldes.
Ööbimise hinnad Euroopa suuremates linnades juunis, langus maiga võrreldes. Foto: www.trivago.co.uk

Euroopa linnade hotellides maksis juuni alguses ööbimine keskmiselt 1830 krooni, eelmise kuuga võrreldes on keskmine hind langenud ligi 100 krooni.

Läbi interneti oma teenuseid turustavate hotellide juunikuistest pakkumistest tegi ülevaate majutuse hinnavõrdlustele spetsialiseerunud portaal www.trivago.co.uk. Ülevaatesse oli kaasatud 50 Euroopa linna hotellid ja 38 sihtkohas olid hinnad kas langenud või jäänud samale tasemele.

Trivago tähelepanekute järgi alustasid Euroopa suurlinnade hotellid hindade kruvimist suvehooajaks juba jaanuarist ja tasapisi on hinnad tõusnud viis kuud järjest. Juuni alguse andmed annavad aga lootust, et hooajaline hinnatõus on selleks korraks läbi ja hinnad stabiliseerumas.

Kõige märgatavam oli hinnasula Barcelonas (langus 24 protsenti, keskmine hind 2200 krooni), Torinos (langus 29 protsenti, keskmine hind 1600 krooni) ja Sevillas (langus 16 protsenti, keskmine hind 1450 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles