Viis maailma kõige lahedamat lõbustusparki

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prater park.
Prater park. Foto: Reuters / Scanpix

Väljaanne «Places to see in your lifetime» toob välja mitu maailma kõige kuulsamat lõbustusparki. Siin on neist viis.

5. Sentosa Island, Singapur

Terve saar on täis lõbustusparki! Seal on nii veeatraktsioone, hullumeelseid Ameerika mägesid, loomaparke ja teemaparke. Samuti asub saarel kaks hotelli. Tegemist on ühe suurima lõbustustepargiga Aasias, mida külastab aastas viis miljonit turisti.

Fotod: Scanpix

4. Prater, Viin, Austria

Aastaringselt lahti olevasse lõbustusparki pääseb tasuta. Maksta tuleb atraktsioonide eest. Kõige kuulsam atraktsioon on «Praterturm» (vaata videot), mis on 117 meetrit kõrge pöörlev kiik.

Foto: Scanpix

3. Knoebelsi lõbustustepark, Pennsylvania, USA

Tegemist on pargiga, kust leiab nii väga vanu kui ka modernseid atraktsioone. Puidust «Ameerika mäed» on pärit 1913 aastast.

2. Walt Disney World Resort, Orlando, Florida, USA

Ehkki Disneylandi lõbustusparkisid on maailmas väga palju, siis kõige külastatum on just Floridas asuv. Seda külastab igal aastal 52,2 miljonit inimest.

Foto: Scanpix

1. Cedar Point, Ohio, USA

Selles pargis on 16 erinevat Ameerika mägede atraktsiooni. Samuti on seal veepark. Seal asub kõige tuntuim «Ameerika mägede» atraktsioon, mille kõrguseks 52 meetrit, pikkuseks 1269 meetrit ja kiiruseks 108 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles