Maailma õõvastavaim turismiatraktsioon

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isla de las Munecas ehk Nukkude saar.
Isla de las Munecas ehk Nukkude saar. Foto: youtube.com

Mexico City lähedal asuv eraldatud saar Isla de las Munecas ehk Nukkude saar on üks hirmsamaid maailmas, kuid vaatamata sellele meelitab see kohale tohutul hulgal turiste.

Turistides hirmujudinaid tekitav saar on üks õõvastavamaid turismiatraktsioone maailmas, kirjutab news.com.au.

Xochimilco kanalites asuval saarel ripub puude otsas sadu katkiseid nukke, millel puuduvad kehaosad ja mis möödaminejaid õudusttekitava pilguga põrnitsevad. Kuulujuttude kohaselt on nukud ka möödujatele sosistanud.

Neid hakkas kunagi koguma üksik saare asukas, mees nimega Julian Santana Barrera, kes olevat aastakümneid tagasi leidnud kanalist uppunud tüdruku. Legendi järgi olevat teda uppunud lapse vaim jälitanud ning et austada tema hinge, hakkas ta puudele nukke riputama. Mees uskus, et see kaitseb saart järgnevate tragöödiate eest ning sellest sai tema kinnisidee.

Pentsik saar avastati 1990ndatel aastatel juhuslikult kanalit puhastades. 2001. aastal leiti mees uppununa samast kanalist, kust ta oli kunagi avastanud tüdruku surnukeha. Saarel hoiab hinge sees nüüd tema perekond. Ka turistid toovad saarele kingituseks nukke.

Vaata pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles