Koeraga turistilt nõutakse Berliinis peagi lisaraha

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad. Illustratiivne foto.
Koerad. Illustratiivne foto. Foto: Margus Ansu / Postimees

Berliini külastavad turistid maksavad juba praegu majutusasutustes ööbides lisamaksu. Tulevikus suureneb maks veel, kui turist soovib linna kaasa võtta oma neljajalgset sõpra.

Alates 1. jaanuarist on Berliini külastajad pidanud tasuma lisamaksu mõnes majutusasutuses tuba broneerides. Viis protsenti toa maksumusest läheb linnale ning seda kogub majutusteenust pakkuv ettevõte, kirjutab The Local.

Nüüd tuleb sama skeemi järgi hakata lisamaksu tasuma ka koerte pealt. Hetkel ei ole siiski veel selge, kui palju hakkab turist maksma kui soovib oma loomaga Berliini hotellis ööbida.

Majutusasutuste korjatav maks toob ennustuste kohaselt linnale aastas 25 miljonit eurot. Samas peavad paljud väiksemad hotellid võtma hinnatõusu enda kanda, kuna neil ei ole võimalik konkurentsis hinda tõsta. Seetõttu on majutusasutused esitanud ka kaebuseid säärase muudatuse suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles