Eestisse oodatakse poole rohkem Hiina turiste

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse eestvedamisel toimuvad sel nädalal Hiinas Shanghai EXPO Eesti paviljonis Eesti turismi päevad, mille eesmärgiks on tutvustada hiinlastele Eestit kui reisisihti.


26.-28. maini toimuvale üritusele sõidab Eestist spetsiaalselt EXPO jaoks kokku pandud MTÜ Expoturism, kuhu kuulub kümmekond Eesti reisifirmat ja hotelli. Lisaks igapäevasele turismiinfojagamisele korraldatakse Eesti paviljonis ka kolmepäevane töötuba Hiina reisikorraldajatele.

EXPO tegevuste üldeesmärk on tõsta Eesti kui reisisihi tuntust ning järgmisel kahel aastal tõsta Hiinast saabuvate turistide ja ööbimiste arvu Eestis 50 protsenti. Kolmepäevase töötoa eesmärgiks on tutvustada Eestit kui reisisihti umbes 150 reisikorraldajale ja -ajakirjanikule.

Sügise hakul, EXPO lõppedes plaanitakse väiksele grupile Hiina reisikorraldajatele ja reisimeediale korraldada tutvumisreis Eestisse. Hiina turismiameti statistika põhjal tegid hiinlased 2009. aastal 48,6 miljonit välisreisi, mis on 6 protsenti rohkem kui aasta varem.

Maailma Turismiorganisatsiooni hinnangul on Hiina üks suuremaid ja kiiremini kasvavaid turismiriike, jõudes tänavu 50 miljoni välisreisini ning aastaks 2020 võtab välisreisi ette ilmselt juba 100 miljonit hiinlast.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles