Madridis tüssavad taksojuhid turiste

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juan Medina / Reuters

Hispaania pealinn Madrid tutvustas hiljuti uut hinnasüsteemi, mille eesmärgiks on piirata petturtaksojuhtide tegevust. Ent mõned taksojuhid püüavad siiski leida mooduseid, kuidas turiste lõksu püüda.

Uue hinnasüsteemi järgi tohib kõikide taksosõitude eest Madridi lennujaamast kesklinna küsida 30 eurot, vahendab The Local. Muudatuse eesmärgiks on piirata ebaausate taksojuhtide tegevust, kes sõidutavad turiste sihtkohta pikemaid teid pidi.

Hispaania ajaleht El Mundo kirjutas aga hiljuti, et kaval lüke ei ole end ära tasunud, sest turiste tüssatakse edasi. Näiteks rääkis üks USA paar ajalehele, et taksojuht küsis taksosõidu eest 45 eurot. «Tundsime end petetult,» ütlesid USA turistid, kes ei küsinud juhilt kviitungit.

Teise juhtumi puhul kirjutas uudisteportaal Efe reisijatest, kes said koguni 67-eurose arve. Hispaania tarbijakaitserühmituse FACUA pressiesindaja Rubén Sánchez kommenteeris ajalehele El País, et reisijad, kes tunnevad, et neid on petetud, peaksid küsima taksojuhilt kviitungi ja täitma ametliku kaebuse vormi. Kui taksojuht viimast ei anna, peaksid tarbijad pöörduma politseisse. Samuti on klientidel sellisel juhul õigus summat mitte tasuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles