Suusameka Otepää avas suvise turismihooaja

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevitajad Pühajärve ääres.
Päevitajad Pühajärve ääres. Foto: Ain Protsin

Eesti talispordimekana tuntud Otepääl algas läinud laupäeval, 15. mail ametlikult suvine turismihooaeg.

Otepää turismiinfokeskuse juhataja Mare Raidi sõnul on pole eelmise suvega küll palju uusi tooteid ja teenuseid juurde tulnud, kuid väiksemaid uuendusi on siiski. Näiteks on Otepää seiklusparki lisandunud tasakaalulint, mida saab nädalavahetustel juba praegu testida. Igapäevaselt on seikluspark avatud alates juunist.

Raid tõi uhkusega välja ka selle, et Otepääl tegutseb hetkel Eesti ainus ökomärgiga tunnustatud ettevõte, kes tohib pakkuda mahetoitu. See on Pühajärve spaa- ja puhkekeskus.

Veel ootavad Otepääl suvitajaid looduspark oma liikumisradadega ja Pühajärve rand, mis plaanitakse avada 5. juunil. Ametlik rannahooaeg tähendab, et sel ajal töötab vee ääres rannavalve.

Aprilli seisuga oli Otepää turismipiirkonnas, mis hõlmab Otepää, Palupera, Sangaste ja Puka valda, kokku 93 majutusettevõtet ja 30 erinevaid aktiivse puhkuse võimalusi pakkuvat firmat. Toitlustuskohti oli piirkonnas 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles