Briti pered sattusid juhuse tahtel Hispaania asemel Bulgaariasse

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaariasse kolinud briti pered on oma eluga uuel kodumaal rahul.
Bulgaariasse kolinud briti pered on oma eluga uuel kodumaal rahul. Foto: Erakogu

Kümmekonna aasta eest Hispaaniasse suvemaja osta tahtnud britid sattusid eksikombel uurima sarnase nimega kanti Bulgaarias. Nüüd ajavad pered Musta mere ääres oma väikest turismiäri.

Burgasest 20 kilomeetri kaugusel asuvas Marinka külakeses peavad kaks briti perekonda väikest firmat, mis pakub lisaks ATV safaritele ka kajakkidega sõitmist ja savituvide laskmist. Kevin, Lynn, James ja Val kolisid Bulgaariasse 11 aastat tagasi peaaegu juhuslikult.

«Meie pered on aastaid sõbrad olnud, sest töötasime Valiga koos ja saime sõpradeks,» meenutas Lynn nende Bulgaariasse sattumise lugu. Kuna pered olid koos puhkustel käinud, otsustati ühiselt muretseda suvemaja. Esmalt oli kavas hakata suvitamas käima Hispaanias. Kuna Burgase-nimeline linn asub nii Hispaanias (Burgás) kui ka Bulgaarias, sattusid nad 2003. aastal vaatama Bulgaaria linnakese palju odavamaid maju.

«Meile hakkas Bulgaaria meeldima ja ostsime siia piirkonda maja. Kuna see asub väikeses külas, saime näha päris Bulgaariat ja kohalikku elu ning meile hakkas see riik, aastaajad ja elustiil meeldima,» tunnistas Lynn.

Iga kord Bulgaarias käies oli naise sõnul järjest raskem minna tagasi Inglismaale. Ka lapsed olid külalaste seas sõpru leidnud, kogenud teistsugust kultuuri ja keelt. Mõni aasta hiljem otsustati Bulgaariasse kolida. «Meie sõbrad arvasid, et oleme hulluks läinud ja suurem osa neist ei teadnud isegi, kus Bulgaaria asub,» rääkis Lynn.

11 aastat hiljem peavad kaks paari ühist äri, pakuvad välitegevusi ja impordivad odavamate Inglismaa rõiva­brändide riideid, mida käest kätte müüa.

Naise sõnul teadsid nad, et peavad ka Bulgaarias endale tööd leidma.

«Oleme alati reisides põnevust ja seiklusi otsinud ning meil oli kogemusi ka mootorrataste ja ATVdega, seega otsustasime avada oma safariäri,» lausus ta.

«Mõtlesime, et see võiks olla turistide jaoks uus ja huvitav – võimalus näha kaunist metsikut loodust, linde ja loomi. See on midagi, mida kuurordis ei koge,» rääkis ta.

Naise sõnul on Bulgaaria Inglismaast väga erinev.

«Vahel on mõned asjad keerulised, näiteks keel, bürokraatia, aga ka üksindustunne ning pere ja sõprade igatsemine,» tõdes ta.

«Aga samas naudime enda elustiili, et saame palju vabas õhus olla, aga ka ilusat ilma, värsket toitu ja elamist kogukonnas, kus naabri aitamine on igapäevane,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles