Väinamere Liinid sai Kuivastu-Virtsu liinil lisareiside tegemiseks rohelise tule

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod ootavad Kuivastus pääsu praamile
Autod ootavad Kuivastus pääsu praamile Foto: Raigo Pajula

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium andis Väinamere Liinidele rohelise tule Kuivastu-Virtsu liinil maikuus nõudluse tippaegadel lisareiside tegemiseks.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul ei piisa Kuivastu-Virtsu liinil praegu isegi kahest suurest laevast Regulast ja St Olast. «Reisijastatistika näitab, et reisijate arv on viimase viie nädalavahetusega oluliselt kasvanud ning oodata on nõudluse pidevat tõusu kogu maikuu jooksul,» ütles ta.

Ministeeriumi heakskiitu lisareiside tegemiseks oli tarvis seetõttu, et lepingu kohaselt tohib Väinamere Liinid Kuivastu-Virtsu liinil opereerida ainult kahe parvlaevaga, lisalaeva kasutamist leping ei luba.

Treiel märkis, et praegune olukord annab tunnistust sellest, kuivõrd vajalikud on uued parvlaevad Lääne-Eesti saarte ja mandri vahelistele liinidele. «Heltermaa-Rohuküla liinile tõi meie esimene uus parvlaev Muhumaa hoopis uue mineku – kogu Muhumaa liinil viibimise aja alates märtsi keskpaigast on sadamasse ootele jäänud kokku vaid seitse sõidukit, samas kui varem oli ainuüksi maipühadeaegne järjekord kuni neli tundi,» tõi ta näite.

Kuivastu-Virtsu liinil on olukorra paranemist loota parvlaeva Saaremaa tulekuga, seni on kõrghooajal lahenduseks graafikuvälised lisaväljumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles