Suveperioodil sõidab Ruhnu ja Saaremaa vahet reisilaev Arabella

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringsu sadam Ruhnu saarel.
Ringsu sadam Ruhnu saarel. Foto: Toomas Huik

Saare maavanem Toomas Kasemaa ning reisilaeva Arabella kapten Lauri Kivirai allkirjastasid lepingu Roomassaare-Ruhnu-Roomassaare laevaliini teenindamiseks perioodil 1. mai - 1. november 2010.


2010. aasta suveperioodil sõidab Arabella Roomassaare-Ruhnu suunal kokku 30 korral. Laev väljub reedeti Roomassaarest kell 10 ja Ruhnust kell 17. Perioodil juuni - august toimuvad reisid kaks korda nädalas, lisandub teisipäevane reis.

Juhul kui 2011. aasta navigatsiooniperioodiks ei ole valminud Ruhnu laevaliini teenindamiseks riigipoolsel tellimusel ehitatav laev, jätkatakse koostööd sama teenusepakkujaga ka 2011. aasta 1. maist - 1. oktoobrini.

2010. aasta suveperioodiks (mai-september) on Ruhnu lennuliikluse korraldamiseks sõlmitud leping Saksa ettevõttega Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG. Lennuk teeb suveperioodil kuni kaksteist lendu nädalas.

Maavalitsus tellib ka ühistranspordiuuringu selle kohta, milline peaks ühendus Ruhnu saarega välja nägema. Eesmärgiks on uurida optimaalseid transpordiühendusi Ruhnuga, arvestades Ruhnu elanike ja külastajate liikumisvajaduse nõudlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles