Tuhavangis Tallinna Lennujaamas loeb tunde kümneid inimesi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Islandi vulkaanipurskest tekkinud tuhapilv häirib pea terve Euroopa lennuliiklust ning on Tallinnast kiireimat väljapääsu jätnud ootama ka hulga turiste ning kohalikke.

Tallinna Lennujaamas valitses täna hommikul tavapärase sagimise asemel vaikus, sest öösel kell kolm tühistati kõik väljuvad ja sissetulevad lennud.


Väike järjekord oli vaid lennufirmade klienditeeninduste juures, kus inimesed käisid aru pärimas võimalike toimuvate lendude kohta.

Lootust aga kellelegi neist eriti ei antud. Hamburgi suunduvad Anne Kierlitz ja Stefanie Treppel rääkisid, et algselt oli neil plaan sõita Tallinnast Prahasse ja siis sealt edasi koju Hamburgi, kuid praeguseks on kõik nende plaanid segi paisatud.

«Lennufirma teenindaja ütles, et esimene reaalne võimalus lennule pääseda on meil alles esmaspäeval, kuigi algselt oleksime pidanud koju jõudma täna õhtul,» ütles Kierlitz.
Treppeli sõnul kaaluvad nad nüüd võimalust minna kas bussi või laevaga lähimasse järgmisesse lennujaama, kust oleks lootus varem koju jõuda.

«Samas öeldi, et meil on võimalus ka bussiga Saksamaale sõita ning lennufirma korvab piletiraha,» lisas Kierlitz.

Londonisse lendamise võimalusi otsivate Jack Deverelli ja Matthew Uttley sõnul on nad terve hommiku tegelenud erinevate võimaluste leidmisega, kuidas pääseda Lääne-Euroopasse. «Osa lende on veel küll avatud, kuigi enamik Lääne- ja Põhja-Euroopa lennujaamadest on suletud,» rääkis Deverelli.

Tema sõnul pakuti neile esimest võimalikku lendu Londonisse alles esmaspäevaks, kuid nii kaua pole meestel lihtsalt aega oodata. «Tallinn on küll ilus, aga koju on vaja minna,» lisas Uttley.

Meestel tekkis hommikul plaan sõita koju Amsterdami kaudu, kuid kuna sealne lennuväli on suletud, siis jäi see plaan katki. «Õhkõrn võimalus on saada lõunase Brüsseli lennu peale, kuid see pole kindel,» sõnas Deverelli ja lisas, et samuti proovitakse saada pileteid kell 13 Tallinnast väljuva Kopenhaageni lennu peale. Kopenhaageni lend on aga reportaaži ilmumise ajaks Tallinna Lennujaama kodulehe andmetel samuti tühistatud.

«See on praegu siit veel ainus võimalus. Kui muud pole, siis tuleb ilmselt laevaga Soome või Rootsi.»
Lisaks sellele kiitsid mõlemad mehed siinse lennujaama personali, kes on neile erinevate võimaluste otsimisel igati abiks olnud.

Ainus lend, mille kohta Tallinna Lennujaama andmetel uut infot lubatakse, on hommikul väljuma pidanud Müncheni lend, millele pääsu ootab ka Hella Tani. «Hakkasin hommikul vara Elvast Tallinna poole sõitma ja ülejäänud aja olen siin raamatut lugedes veetnud,» ütles end lennujaama saalis pingile mugavalt istuma sättinud Tani ja lisas, et loeb parajasti tütrele kingituseks mõeldud Mihkel Raua raamatut.

Tani sõnul lubati uut infot lennu toimumise kohta jagada kell 13.00, kuid seda, kas lend siis toimub, naine väga uskuma ei kippunud.
Kõige lootusrikkamas seisus jõuda kiiremas korras soovitud sihtkohta oli lennujaamas ringi sagivatest inimestest Jüri Aus. «Pean sõitma täna Vilniusesse, kuna aga lend on tühistatud, siis istun autosse ja sõidan sinna maanteed mööda,» ütles Aus lootusrikkalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles