Britte on tabanud matkavaimustus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telklaager
Telklaager Foto: LIIS SAAR/SAKALA
Värsked andmed Suurbritanniast näitavad, et sealsed reisifännid eelistavad tuleval suvel lennureiside asemel kodumaa looduses matkata.

Kuigi majandus hakkab juba langusest toibuma, kavatsevad paljud britid suvel ikkagi kodumaal puhata, kirjutab Telegraph.

Matkavarustuse müüjate kinnitusel on nende käive eelmise aastaga võrreldes kahekordne ning kämpingutesse on broneeritud 16 protsendi võrra rohkem kohti kui mullu samal ajal. Majutusepakkujate sõnul hakkas paljudele majandussurutise sunnil kodumaal puhanutele matkamine meeldima ning nad on ka tänavu selle kasuks otsustanud.

Analüütikute sõnul on matkavaimustuse taga õhureiside kehv maine, millesse on oma osa andnud British Airwaysi streigid ning ka naelsterlingi madal vahetuskurss. Samuti suurendab matkajate entusiasmi ilmaennustus, mis lubas rekordiliselt sooja suve.

Halfordsi vabaajakaupade poe esindaja Paul Fensome ütles, et telke ja muud matkavarustust ostetakse kaks korda rohkem kui mullu ning inimesed on looduses puhkamise rõõmud taasavastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles