Eesti turismifirmade tulevikukliendid on vanad soomlased

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemad soomlased on praegu Eesti turismi peamine sihtgrupp ja nii on see ka tulevikus.
Vanemad soomlased on praegu Eesti turismi peamine sihtgrupp ja nii on see ka tulevikus. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Soomlased moodustavad üle poole Eestit väisavatest välisturistidest ja seega mõjutavad muutused meie põhjanaabrite elanikkonnas ka siinset turismi, mis tähendab, et Eesti firmadel tuleb teenuste arendamisel mõelda eelkõige vanematele inimestele.

2020. aastaks moodustavad pensionärid Soome rahvastikust juba neljandiku. Seejuures on oluline, et nende ostujõud ei muutu pärast pensionile minekut – neil jagub raha erinevate teenuste, sealhulgas reiside ostmiseks.

Seda tulevikuvisiooni kinnitab ka praegune olukord. Üle 45-aastaseid on Eestisse reisivate soomlaste seas kõige rohkem.

Üldiselt moodustavad soomlased rohkem kui poole Eestisse reisivate välisturistide koguarvust ja seda pole muutnud ka majanduslangus. Soomest pärit reisijate arv on viimastel aastatel püsinud stabiilne ning mullu meie majutuskohtades peatunud soomlaste arv isegi kasvas.

Rahasummad, mida Soome turistid Eestis viibides kulutavad, ulatuvad keskmiselt 2800 kroonini päeva kohta.

Neist faktidest on EASi turismiarenduskeskuse ja turismiajalehe The Baltic Guide seisukoha järgi selge, et Eesti turismi tulevikusihtgrupiks on eelkõige vanemad soomlased. Seetõttu korraldavad nad sel nädalal seminari soomlaste reisimisest Eestisse, mille fookuses on just üle 50-aastased soomlased, nende ostukäitumine ja vabaaja veetmise eelistused.

Teine sihtgrupp, kes seminaril tähelepanu alla tuleb, on lapsed. Nimelt moodustavad lastega pered Soome turistidest ligikaudu kümnendiku. Ent Soomes leiduvate perekohtadega võrreldes on lastele sobivaid turismiobjekte Eestis vähe, samuti napib infot olemasolevatest võimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles