Tourest meelitas tänavu ligi rohkem osalejaid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Lohk

Kui mullu oli reisimessil Tourest 343 osalejat, siis tänavu on vaatamata kehvale majandusolukorrale nende arv kasvanud enam kui 400ni.


«Paistab, et majanduslangus on vastupidi teinud meie ettevõtjad aktiivseks. Arvatakse, et peab tingimata messile tulema, et kui sa ei tule, siis võib-olla arvatakse, et sind ei olegi olemas enam,» märkis Eesti Turismifirmade Liidu tegevdirektor Kersti Kont.

Kui kindlad saavad aga messikülastajad olla viimase aasta sündmuste valguses selles, et Tourestil esindatud firmadega enne mõne väljareklaamitud reisi toimumist midagi ei juhtu? Kersti Kont arvas, et pankrotti pole siiski läinud kuigi palju reisibüroosid ja -korraldajaid ning pealegi on sellest juba tükk aega möödas.

«Mina usun küll, et isegi rasketel aegadel, on näha juba messist, et turismifirmad on olemas ja kui neil ikka raha ei oleks ja nad oleks pankroti äärel, ju nad siis messile ka ei tuleks,» kommenteeris ta.

19. rahvusvaheline reisimess Tourest toimub Eesti Näituste Messikeskuses tänasest, 12. veebruarist, kuni pühapäeva, 14. veebruarini. Messipilet maksab koha peal 25 krooni ning perepilet 40 krooni, kuid messil osalejad levitavad internetis ka linki, kust saab tasuta kutseid välja trükkida.

Kersti Kondi sõnul on eesmärgiks ikkagi võimalikult palju külastajaid messile meelitada, kuid korraldajad ise tasuta kutseid ei levita. Reisikorraldajatele ja -büroodele, kes on messil esindatud, on aga kutse levitamiseks antud vaba voli.

***

Tourest

Reisimess toimub kolmes hallis: peahall, «Puhka Eestis» hall ja lastehall. Peahallis on võimalus tutvuda reisivõimalustega üle maailma ning teiste turismiteenustega Eestis ja mujal.

«Puhka Eestis» hallis, mille tegevusi koordineerib EASi turismiarenduskeskus koostöös maakondadega, saab messikülastaja tutvuda parimate pakkumistega puhkuseks ja vaba aja veetmiseks Eestis.

Lastehallis pakutakse mitmekülgseid tegevusi erinevas vanuses lastele kogenud mängujuhtide eestvedamisel. 

Messi jooksul saab lisaks reisisihtkohtadega tutvumisele osa võtta erinevatest oksjonitest, mängudest, loosimistest ja meelelahutusprogrammist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles