Rohukülast saab e-sadam

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohuküla sadamas lähevad piletikontroll ja laeva laadimine automaatseks.
Rohuküla sadamas lähevad piletikontroll ja laeva laadimine automaatseks. Foto: Mihkel Maripuu

Rohuküla sadam alustab tänasest e-sadama pilootprojektiga, mille tulemusel peaksid autod edaspidi oluliselt kiiremini laevale pääsema.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul ei tehta Rohukülas esialgu väga palju muudatusi – liiklus suunatakse uuele ootealale, piletimüük kolib uude paviljoni ja alles siis hakatakse järk-järgult tehnilisi süsteeme käivitama, vahendasid

Vikerraadio uudised

.

E-sadama tähendab Hiiuväina selgituse järgi automaatset piletikontrolli ja laeva laadimist.

«Piletikontroll on automaatne ja toimub mitte enam vahetult enne laevale pääsemist, vaid ooteala alguses. Ooteala kogutakse sõidukeid täis ja kui laev tuleb, siis ridade alguses on foorituled, laevast märgitakse need foorituled vastavalt roheliseks ja sõidukid sõidavad kahes reas laeva. Keegi neid enam seal ei taksita, ei kontrolli, ei vaata,» kirjeldas Hiiuväin.

Kõige rohkem kasu peaks sellisest korraldusest olema tippaegadel.

«E-sadamat oli vaja selleks, et uued laevad saaksid maksimaalkiirusel sõita ehk siis, et kogu teenus muutuks äärmiselt operatiivseks ja optimaalseks,» lisas Hiiuväin.

Uus laev alustab Rohuküla ja Heltermaa vahel liiklust järgmisel kuul, Virtsu ja Kuivastu liinil juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles