Mida hotelli töötajad sinust tegelikult arvavad

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uksehoidja
Uksehoidja Foto: AFP / Scanpix

Hotellitööstusest pajatava New York Times'i bestselleri «Heads in Beds» autor Jacob Tomsky paljastab, mida hotelli töötajad küljastajatest tegelikult arvavad.

Memuaaride autor Jacob Tomsky töötas ise kümme aastat hotellis ning koges, milline on tegelik elu hotellis, mida arvatakse külastajatest ja kuidas neid nähakse, vahendab news.com.au.

«Alustasin autode parkimisega, mind ülendati vastuvõttu ja sealt edasi portjeeks. Väga huvitav ja vaheldusrikas töö. Kunagi ei tea ette, mida päev toob. See ei ole igav töö. See võib olla tüütu, kuid mitte igav,» rääkis ameeriklane.

Tomsky sõnul peab klientide eest hoolitsema ja samal ajal teadma, kuidas seda tipptasemel teha, kuna kogu nende puhkus on teenindajate kätes. «See võib olla väga stressirikas. Paljud ei pea kaua vastu – mõni on kestnud vaid paar nädalat,» tõdes ta.

Üldiselt arvatakse, et hotelli teenindajatel on väga lihtne töö, kuid kõik on tegelikult tunduvalt keerulisem. «Palju asju võib valesti minna ja sageli pole see isegi mitte meie süü.»

«Hotelli sisse kirjutamisel lööb inimestes välja midagi ürgset. See on mõne inimese elus ainus kord, kui neid teenindatakse – pillates klaasi maha, ei pea sa enda järelt koristama. Mõned inimesed muutuvad väikesteks lasteks,» jätkas Tomsky.

Tänapäeval on palju probleeme lendamisega. Lennud lükatakse edasi, kliendid hilinevad, kuid samal ajal teavad, et nad ei saa sinna midagi parata. «Seega, kui nad hotelli jõuavad, saavutavad nad taas justkui kontolli oma elu üle, ja järsku on nad maailma valitsejad ning võivad nõuda, mida iganes tahavad,» rääkis Tomsky.

Mehe sõnul kurdetakse tohutult palju, ja sageli õigustatult, kuid inimesed ei taipa, et hotelli teenindaja isiklikult ei saa sinna sageli midagi parata. Vea võis teha näiteks broneeringu tegija, kes on hoopis teises asukohas. «Mõni külaline valab aga kõik oma viha välja hotelli vastuvõtus. Neid on küll vähe, suurem osa külastajatest on väga lahked,» lausus ta.

Samuti on neid, kes nõuavad erilist kohtlemist, kuna viibivad hotellis sageli. «Nad ei mõista, et mõned inimesed viibivad hotellis ka aastaringselt,» nentis Tomsky.

Hotelli töötajaid häirivad ka inimesed, kes viisaka küsimise asemel nõudma kipuvad. «Hotellis on minu töö teha inimesi õnnelikuks, kuid nagu me teame, on see võimatu. Pigem aitan neid inimesi, kes on viisakad.»

Ta tõi näite, et kui külastaja hotelli sisse kirjutades parajasti telefoniga räägib, nagu oleks vastuvõtu laua teenindaja lihtsalt üks masin, muudab see teda väga kurvaks. «Sellisel juhul annan ma neile teadlikult kehvemad ruumid.  Samuti on häirivad inimesed, kes jutuajamises pidevalt teenindaja nime kordavad. Lihtsalt olge lahked ja mõistvad,» soovitas Tomsky.

Mehe sõnul on oluline ka jootraha jätmine. Külastajale, kes soovib paremat tuba, kuid küsib lihtsalt «kas on paremat tuba?» ise samal ajal närviliselt naeratades, vastab teenindaja samaga – naeratab võltsilt, ning luiskab, et hetkel ei ole see võimalik. Jootraha ja viisakas küsimine võiks vastupidiseid tulemusi anda.

Tomsky kinnitusel on ka väga levinud, et inimesed varastavad hotellitoast patju ja hommikumantleid. Veel mainis ta ka kuulsusi, kes loevad oma spetsiifilised soovid kiires tempos ette, mõistagi on nende soovide täitmine teenindajate töö, kuid see võib olla tüütu. «Me ei saa pakkuda midagi illegaalset või ebamoraalset, seega peame nende soovide täitmisest kiiresti keelduma. Teisi asju saame teha, kuid palun, lugege soovid ette aeglaselt!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles