Hiina võimud: välismaal ei sobi basseini urineerida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid basseini mõnu nautimas.
Turistid basseini mõnu nautimas. Foto: SCANPIX

Hiina turistid ei tohiks võõrsil avalikus kohas nina nokkida, basseinidesse urineerida ega lennukist päästeveste varastada, hoiatavad Hiina võimud uues n-ö reisijate käitumisraamatus.
 

Hiina Riiklik Turismiamet andis hiljuti välja 64-leheküljelise käsiraamatu «Guidebook for Civilised Tourism», vahendab news.com.au.

Hiina turistid on kahjustanud üleüldist Hiina kuvandit, kuna käituvad võõrsil ebatsiviliseeritult. Võimud on küll varem turistidele öelnud, kuidas peaks võõrsil käituma, kuid loodetakse, et hiljuti välja antud detailsest käsiraamatust on oluliselt rohkem kasu.

Käsiraamatus hoiatatakse reisijaid, et välismaal olles ei tohiks avalikus kohas nina nokkida, samuti võiksid olla trimmitud ninakarvad ning juhul, kui hammaste vahele on sattunud mingi toidujääk, ei tohiks seda kindlasti püüda näppudega eemaldada.

Tungivalt soovitatakse reisijail avalikke tualette mitte liiga pikaks ajaks hõivata ega jätta prill-lauale jalajälgi. Ja kindlasti ei tohiks urineerida ujumisbasseini. Suppi pole soovitatav juua otse kausist ning nuudlite söömisel tuleks vältida luristamishääli, hoiatatakse raamatus.

Lennukiga lendamise järel tuleb päästevest kindlasti istme alla jätta, õpetab reeglite raamat, sest «kui tekib ohtlik situatsioon, võib keegi teine päästevestist ilma jääda».

Paljudele giididele on käsiraamatud juba laiali jagatud. Varasematel aastatel said giidid oma ettevõttelt samuti juhised, kuidas reisijad käituma peaksid, kuid kõik need mahtusid vaid ühele paberilehele. «Tunnen, et asjad peavad paranema,» ütles giid, perekonnanimega Zhang. «Kui me tekitame teistes riikides kaose, siis Hiina kuvand kannatab.»

33-aastane turist, kelle perekonnanimeks on juhtumisi samuti Zhang, kurtis, et juhiseid on käsiraamatus liiga palju ja need on ka liiga spetsiifilised. «Ei ole võimalik enne reisile minekut läbi vaadata kõiki reegleid. Samuti kehtivad ju erinevates kohtades erinevad reeglid. Arvan, et see ei ole väga teostatav,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles