Hilinemistega on enim hädas Istanbuli Atatürki lennujaam

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atatürki lennujaam Türgis on hilinemistega hädas aastaringi.
Atatürki lennujaam Türgis on hilinemistega hädas aastaringi. Foto: AP / Scanpix

Külma ja lume tõttu tuleb lennuliikluses talvisel ajal hilinemisi ette üsna tihti, kuid leidub ka lennujaamasid, mis on hilinemistega hädas aastaringi.

Läinud aasta statistika Flightstatsilt näitab, et maailma 50 suurema lennujaama seas tuleb hilinemisi kõige enam ette Istanbulis Atatürki lennujaamas. Seal hilines mullu igast kümnest lennukist koguni neli, vahendas Aftenposten.no.

Neil, keda lennuki hilinemine ärritab, tasub eemale hoida ka New Yorgi Newarki, JFK ja La Guardia lennujaamadest, samuti Londoni lähistel asuvatest Stanstedi ja Gatwicki lennujaamadest, Guangzhou jaamast Hiinas, Mexico Cityst ja Dubaist. Kõiki neid lennujaamu ühendab see, et 2009. aastal jäi nendes maanduma pidanud lennukitest kümnest kolm hiljaks. Lisaks on mitmed neist hilinejate esiritta jõudnud ka eelnevatel aastatel.

Statistika järgi võib aga õigel ajal kohale jõudmises kindel olla siis, kui sõit viib Jaapanisse või Koreasse. Näiteks saab peamiselt kohalikke liine teenindav Haneda lennuväli Tokyos kelkida 90-protsendise täpsusega. Euroopa täpseimaks lennujaamaks on Schiphol Amsterdamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles