Mis määrab lennupileti hinna?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennukid.
Estonian Airi lennukid. Foto: Toomas Huik
Lennukiga reisimise puhul sõltub heade hindadega piletite saamine kahest asjast: odavama pileti saab lennule, kus ostmise hetkel on lennuki täituvus väike ning hind on seda soodsam, mida pikemalt ette pilet osta.

Just sellise lihtsa rusikareegli tõi välja Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen: kes planeerib oma lennu pikalt ette, sellel on suurem tõenäosus saada madalama hinnaklassiga pileteid, kes jätab aga ostu viimasele hetkele, sellele on hinnavalik surutud kitsamatesse piiridesse, kirjutab Õhtuleht.

Küsimusele, miks Estonian Air odavpileteid ei müü, vastas ettevõtte kommertsala asepresidendi kt Rauno Parras, et see lörtsiks turgu ning tekitaks inimestes eelarvamuse, et ülimadalad hinnad ongi normaalsed.

«Tänaseks on niigi lennukipiletite hindadest kujunenud arusaam, et need ei maksa midagi,» kurtis Parras.

Ta lisas, et EasyJeti või RyanAiri kombel mõneeuroseid pileteid Estonian Air müüma ei hakka, kuna eelnimetatud firmadest erinevalt puuduvad Eesti turul nii suured mahud ning see viiks firma pankrotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles