British Airwaysi streik võib nurjata paljude pühadeplaanid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BA lennukid Heathrow'l.
BA lennukid Heathrow'l. Foto: AFP / Scanpix

British Airwaysi lennutöötajad otsustasid täna, et alustavad palgaküsimuste lahendamiseks ja kavandatavate lepingumuudatuste vastu 22. detsembril 12-päevast streiki, mis ähvardab segi lüüa sadade tuhandete reisijate pühadeplaanid.


BA reisisaatjad on vastu firma säästuprogrammile, mille raames tahetakse tulevaks aastaks kulude kokkuhoiuks likvideerida 4900 töökohta, külmutada kaheks aastaks palgatõusud ja kärpida uute töötajate palkasid, vahendasid AFP ja

BBC

.

Hispaania suure lennufirmaga Iberia liitumist kavandava BA kahjum aasta esimeses pooles ulatus 292 miljoni naelani - nii lühikese ajaperioodi vältel ei ole firma kahjum varem kunagi sedavõrd suur olnud.

BA nimetas ametiühingu Unite otsust küüniliseks ja ülepingutatuks, mis seab ohtu paljude BA klientide jõuluplaanid. Unite vastas, et otsuseni jõuti raske südamega ning rõhutas, et nad tahavad läbirääkimisi jätkata.

Veel pole teada, kui suuri häireid reisisaatjate tööseisak kaasa toob, millised lennud ära jäetakse ning kas reisijatele mingisugust kompensatsiooni makstakse.

Ajalehe The Independent reisitoimetaja Simon Calderi sõnul nurjab streik miljoni inimese pühadeplaanid, kuna streigiotsus tehti vahetult enne jõule, mistõttu muutub asenduspiletite leidmine kas võimatuks või ülimalt kulukaks, ütles ta BBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles