Rootslased tahavad kevadel käivitada Gotlandi laevaliini

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majakas Gotlandi läänis
Majakas Gotlandi läänis Foto: Ecanpix

Gotlandi kommuunivalitsus võttis esmaspäeval vastu otsuse toetada kohaliku laevafirma poolt kavandatavat laevaliini Slite–Ventspils–Kuressaare, mis on plaanis käivitada järgmise aasta mais ja käigus loodetakse seda esialgu hoida vaid suvel.

Ajalehe Gotlands Tidningar andmetel annab Gotlandi kommuunivalitsus sellele liinile 2010.–2012. aastal rahalist toetust kuni 1,9 miljonit Rootsi krooni, kui Central Baltic projekti heaks kiidab, vahendas Meie Maa.

Kuressaare linnavalitsuse välissuhete nõunik Ingrid Tilts ütles, et vastav projekt esitati 15. oktoobril ja vastus loodetakse saada lähema kolme kuu jooksul. «Kolme sihtkohta haarava üldprojektiga rõhutakse turismiturundusele ja taustauuringutele, millega püütakse teada saada inimeste ootused, et tagada liini jätkusuutlikkus,» rääkis Tilts, kelle sõnul oleks Kuressaare osa 500 000 Eesti krooni.

Gotlandi reederfirma Gotlandsbolaget tegevjuht Jan-Erik Rosengren kinnitas, et liin on plaanis avada järgmise aasta suvel, kuid kõik sõltub ikkagi sellest, kas Euroopa Liit on valmis projekti rahastama.

Kui algul oli rootslastel plaanis panna liinile 30-sõlmelist kiirust arendav kiirlaev, mis näiteks Ventspilsist Roomassaarde jõuaks kahe tunniga, siis nüüd arvestatakse Rosengreni sõnul tavalise reisiparvlaevaga, mis kavade kohaselt teeks liinil nädalas kolm reisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles