Ryanair tahab hakata pakkuma seisukohti

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi lennuk
Ryanairi lennuk Foto: AP / Scanpix

Odavlennufirma Ryanair kaalub võimalust panna osa reisijatest lennu ajal baaripukitaoliste istmete külge turvavööga kinnitatuna seisma, mille eest saab omakorda tavapiletiga võrreldes vähem raha küsida.



Firma tegevjuht Michael O'Leary on seisukohtadega õhusõiduki ehitamiseks pidanud läbirääkimisi USA lennukitootja Boeinguga ning ootab heakskiitu Iiri lennundusvõimudelt, kirjutab

Telegraph.co.uk

.

O'Leary sai uudse idee väidetavalt Hiina lennufirmalt Spring, mis on käivitanud analoogse projekti. Spring loodab seisukohtade abil lennutada korraga kuni 50 protsendi võrra enam reisijaid ning vähendada seejuures kulusid 20 protsendi võrra.

Ryanairi puhul pole tegemist sugugi mitte esmakordse vastuolulise ideega kulude kokkuhoiuks. Mõni aeg tagasi pakkus O'Leary välja, et reisijatelt võiks küsida lennukis tualeti kasutamise eest raha. Samuti on räägitud ülekaaluliste reisijate lisatasust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles