Lennukites kehtestati lastevaba tsooni

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirmad on asunud lapsi tõrjuma.
Lennufirmad on asunud lapsi tõrjuma. Foto: SCANPIX

Aina enam Aasia lennufirmasid keelab teatud ridades istuda alla 12-aastastel lastel, pakkudes teistele reisijatele võimaluse lisatasu eest seal rahulikus keskkonnas olla. Nüüd langetas selle otsuse odavlennufirma Scoot Airlines.

Lennufirma otsuse kohaselt on read 21 kuni 25 alla 12-aastastele keelatud ning seda ala nimetab firma ScootSilence´i alaks, kirjutab Bild. Nendel 41 kohal saab istuda, kui maksta lisatasu 13,5 eurot. Lisaks rahule ja vaikusele on seal ka tavalise turistiklassiga võrreldes rohkem jalaruumi.

Juba 2011. aastal kehtestas Malaysia Airlaines äriklassis lastevaba tsooni. Eelmisel aastal keelustati Airbus 380 pealmine tekk noortele külastajatele. Lennufirma põhjendas keeldu sellega, et alumisel tekil on rohkem WC-sid ja lastega pered pääsevad kiiremini lennukisse.

Veebruaris teatas Malaisia odavlennufirma Air Asia X, et esimesed seitse rida turistiklassis on alla 12-aastaste jaoks keelatud. Seal lennata soovivad täiskasvanud peavad maksma paar eurot rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles