Millistes riikides on jootraha jätmine ebaviisakas?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Uudisteportaal news.com.au annab nõu, millistes riikides ei pea jootraha jätma või võiks seda suisa vältida.

Reisimisel võib vahetuskurss ja jootraha jätmine olla vahel segadusse ajav, seetõttu on soovitatav enne reisi sihtkoha kultuuri ja kommete kohta uurida. Kahtluste korral võiks nõu küsida ka kohalikust turismiinfopunktist.

Riigid, kus jootraha jätma ei pea:

Jaapan

Jaapanis tavaliselt jootraha ei jäeta, kuna teenindaja satub segadusse, miks neile liiga palju raha anti. Samuti võib jootraha jätmine jaapanlastele lugupidamatu mulje jätta, kuigi nad seda ei väljenda. Küll aga tutvustatakse Jaapani peenemates restoranides ja läänelikes hotellides võimalikke «teenustasusid».

Lõuna-Korea

Jootraha jätmine ei ole ka Lõuna-Koreas levinud, kuid hotelli portjeedele võib väikese summa siiski anda.

India

Indias ei oodata jootraha, küll aga ollakse selle eest tänulikud. Kui aga teenindajalt küsida, kui suur jootraha oleks sobilik, keelduvad nad alati viisakalt, kuna India kultuuris ei tohiks avalikult jootraha suurust arutada.

Brasiilia

Ka Brasiilias ei eeldata jootraha jätmist, kuid teenindajad on tänulikud, kui seda siiski tehakse. Taksos võib see-eest tegeliku summa veidi kõrgemaks ümardada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles