Kaheksa odavat reisisihti Euroopas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola linn Gdansk.
Poola linn Gdansk. Foto: SCANPIX

Reisimine Euroopas võib olla üllatavalt odav, kui hoida kokku mõningase luksuse pealt ning eelistada lääneriikide asemel hoopis Ida-Euroopat. Väljaanne Business Insider koostas ülevaate kaheksast odavast puhkusepaigast Euroopas.

  1. Albaania – hea alternatiiv märksa kallimatele Vahemeremaadele nagu Kreeka ja Itaalia. Päevane reisikulu vähemalt 23 kuni 27 eurot.
  2. Bulgaaria – riik ühines 2007. aastal Euroopa Liiduga ja siis kaotati ära seni kehtinud süsteem, et välismaalastele kehtisid kallimad hinnad. Sellest ajast on küll hinnad tõusnud, kuid söögi-joogi- ja transpordikulud on üllatavalt odavad võrreldes Lääne-Euroopa riikidega. Päevane reisikulu vähemalt 23 eurot.
  3. Leedu – lisaks odavatele hindadele on riigil ka vähetuntud ja värvikas ajalugu. Samuti olevat Vilnius väljaande kinnitusel kõige atraktiivsem pealinn Balti riikides. Päevane reisikulu alates 27 eurot.
  4. Rumeenia –üks odavamatest reisisihtidest Euroopas. Päeva reisikulu alates 25 eurost.
  5. Portugal – riik on küll ümbritsetud Euroopa kõige kallimatest sihtkohtadest ja ei ole nii odav kui Ida-Euroopa, kuid võrreldes oma naabritega tõeliselt odav. Päevane reisikulu 38 eurot.
  6. Slovakkia– Tšehhoslovakkia lagunemise ajal jäi nö turismi osa Tšehhi poolele ja riiki tunti hiljem kui Tšehhi igavat väikeõde. Tegelikult on jutt Slovakkia igavusest müüt. Päevane reisikulu 28 eurot.
  7. Poola – oma rikkaliku ajaloolise pärandiga ja suurepärase maastikuga sobib riik väga hästi säästlikule reisijal. Päevane reisikulu 27 kuni 35 eurot.
  8. Horvaatia –viimase paari aasta jooksul on tänu ilusatele randadele ja kaunile maastikule tee leidnud paljud puhkajad. Turistidebuum on küll hindu tõstnud, kuid riigil on võrreldes teiste Vahemeremaadega siiski puhkajatele palju pakkuda, eriti kui minna puhkuste kõrgajal – juulis ja augustis. Päevane reisikulu 35 eurot.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles