Puhkajaid tõmbavad saared, lähiriigid ja Vahemeri

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbija24 lugejad eelistavad suvepuhkuse ajal reisida saartele, lähiriikidesse või Vahemere äärde.
Tarbija24 lugejad eelistavad suvepuhkuse ajal reisida saartele, lähiriikidesse või Vahemere äärde. Foto: Caro / Scanpix
Suur osa Tarbija24.ee üleskutsele vastanud lugejatest  plaanib oma suvepuhkuse veeta Eesti saartel, mõnes lähiriigis või Vahemere ääres.

Summad, mida lugejad on valmis puhkusereisile kulutama, jäävad 10 000-15 000 krooni kanti. Mitmed tunnistasid, et hakkasid reisi jaoks säästma juba varakult, näiteks kuus kuud või koguni aasta varem.

Varakult reisile mõeldes ja planeerides annab lugejate sõnul ka odavamalt läbi ajada. Margus kirjutas: «Nii veider, kui see ka ei tundu, siis mul hetkel plaanis kaks välisreisi ja üks suurem sisereis. Võiks ju mõelda, et rasketel aegadel reisimise peale kulutamine on mõttetus, siis tegelikult varakult planeerides ei näe ma seal sugugi nii suuri kulutusi.»

Ta tõi näiteks augustikuusse planeeritud reisi Londonisse Michael Jacksoni kontserdile. Kuna lennud ja hotelli broneeris Margus juba aprillis ehk neli kuud varem, siis kulub tal lennupiletitele Riiast 2100 krooni ning hotellile Londoni kesklinnas 600 krooni öö.

Mõni lugeja pidas aga paremaks oodata viimase hetke pakkumisi – ka nii saab välisreisi soodsalt.

Siiski leidus ka neid, kes ütlesid, et jätavad suvel puhkusereisi üldse ära. Põhjused selleks olid erinevad – kel on kodus aiamaa, mis vajab harimist, kel tarvis oma lähedaste eest hoolitseda, kes pidas paremaks reisida töötegemise ja rahateenimise eesmärgil. Majandussurutis polnud puhkusereisist loobumisel määrav.

Lugeja Kadri kirjutas, et surutis aitab reisikire rahuldamisele hoopis kaasa. «Surutis ilmselgelt mõjutab: nimelt tänu väga soodsatele pakkumistele käis minu pere juba ära puhkusereisil, et enne Eestimaist suve (või on see praegu siiski sügis?) nautida tõelist suvesooja ja suplust. Rahaliselt arvestasime umbes 5000 krooni inimese kohta, mis on tõenäoliselt odavam kui puhata nädal Saaremaal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles