Millised võiksid reisijate arvates lennujaamad tegelikult olla?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiterminal Londoni Heathrow lennujaamas.
Reisiterminal Londoni Heathrow lennujaamas. Foto: Reuters / Scanpix.

Lennureisijate arvates võiksid rahvusvahelistes lennujaamades olla magamiskookonid ja kino, selgus portaalis Skyscanner läbi viidud küsitlusest.

Lennupakkumisi vahendav portaal Skyscanner viis 10 000 reisija seas läbi küsitluse, mille tulemustest nähtus, et pea poolte vastanute arvates võiks rahvusvahelistes lennujaamades olla tasuta kino vaatamise võimalus, vahendab news.com.au. Kino on juba praegu olemas näiteks Singapuri lennujaamas ja Hong Kongi rahvusvahelises lennujaamas.

36 protsenti vastanuist soovis aga, et rahusvahelistes lennujaamades oleksid magamiskookonid, tuues näiteks Abu Dhabi rahvusvahelise lennujaama, kuhu paigaldati möödunud kuul kümned magamiskookonid. Seal saavad reisijad privaatselt kiire uinaku teha, ent ühe tunni maksumus on ligi kümme eurot.

Skyscanneri esindajale Dave Boytele tunduvad kino ja magamiskookonid kummalise valikuna, kuna need on nagunii populaarsemad tegevused lennukis. «See on huvitav, et enamus reisijaid sooviks enne lendu filme vaadata ja magada, kui need on kaks asja, mida lennukis enamasti kõige sagedamini tehakse,» lausus ta.

32 protsenti vastanuist sooviks aga, et lennujaamades oleksid raamatukogud. Küsitluse tulemused näitavad, et meestel ja naistel on lennujaamades veedetava vaba aja suhtes erinevad eelistused.

Pea pooled naised sooviksid, et lennujaamades oleks saadaval tasuta kosmeetika ja juuksetooted. 12 protsenti vastanuist arvas, et lennujaamad võiksid pakkuda tasuta personaalset šoppamist.

Mehed eelistasid pigem füüsilisi tegevusi, näiteks võiks meesreisijate arvates lennujaamades olla rattalaenutus ja lennujaamade läheduses ka golfiväljak. 

Samuti toodi välja, et lennujaama läheduses võiks olla park, laste mänguala ja supelrand. Kõige vähem, vaid viis protsenti, hääletati karaoke laulmise võimaluse poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles