Reisijat üllatas: Estonian Airi äraantav pagas maksis 40 eurot üks suund

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohver.
Kohver. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tarbija24 naislugejat üllatas info, et kampaania ajal ostetud Estonian Airi lennupiletid ei sisalda äraantavat pagasit – lennufirma selgitusel on Light hinnatüübi tingimused tavapiletiga võrreldes limiteeritumad.

Nimelt ostis inimene endale emadepäeva kampaania ajal edasi-tagasi piletid Taani Kopenhaagenisse ja sai hiljem reisibüroost teada, et need piletid ei sisalda tasuta äraantavat pagasit – teenus tuleb mõlemal suunal juurde osta ja see maksab kokku 80 eurot.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen selgitas, et nagu lennufirma ka aprilli keskel avalikkust teavitas, vähendati 1. maist pileti hinnatüüpide arvu varasemalt viielt kolmele. Kasutusele jäi kolm põhilist hinnatüüpi: Eco, Flex ja Business. Kampaaniatootena kasutatakse aga ka tavahinnast soodsamat Light hinnatüüpi, mille tingimused on tavapiletitega võrreldes limiteeritumad.

«Light piletitüüp on ainus, mis on mõeldud käsipagasiga reisijale. Light piletiga reisija saab soovi korral Estonian Airi lennule kaasa võtta äraantava pagasi. Pagasitasu on 40 eurot ühe suuna eest, mida saab tasuda lennujaama kassas enne väljalendu,» ütles Eskelinen.

Eskelinen toonitas, et kampaaniate esitlusel on alati kaasas põhjalik tekst, mis pakkumist selgitab. Täpsem info pileti hinnatüüpide kohta on ka lennufirma koduleheküljel.

Lennuki salongi võib kaasa võtta käsipagasi, mis vastab järgmistele tingimustele:

  • mõõtmed ei tohi ületada 56x45x25 cm (pikkus x laius x kõrgus);
  • käsipagasina võib kaasa võtta mitu eset (1 käekott, 1 väike kaamera, 1 sülearvuti või sarnane ese, 1 väikelapse käru väikelapsega reisides, mis käib vihmavarjuna kokku), kuid kogukaal ei tohi ületada 8 kg;
  • kõik käsipagasis olevad vedelikud peavad mahtuma ühte ühe liitri suurusesse läbipaistvasse suletavasse kilekotti;
  • kilekotti paigutavate vedelike pakendite individuaalne maksimumsuurus on 100 ml;
  • käsipagasis ei tohi olla keelatud esemeid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles