Aa rannas läheb parkimine tasuliseks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine rand.
Suvine rand. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kohtla-Järve ettevõtja Aziz Abassov tahab põhjalikult käsile võtta Aa ranna taastamise, mis on juba mitu aastat olnud metsik, kuid on siiski linlaste seas jätkuvalt populaarne puhkekoht.  Muuhulgas on kavas rannas parkimine tasuliseks muuta.

Ida-Virumaa Lüganuse vallavanema Arno Rossmani sõnul on tekkinud ettevõtja, kes soovib Aa ranna territooriumi 10 aastaks rendile võtta ja selle korda teha, kirjutab Põhjarannik.

Aziz Abassovi plaanid on suurejoonelisemad kui varasematel rentnikel. Ta kavatseb avada rannal restorani, kus lisaks kõigele muule pakutakse maitsvat  šašlõkki.

Selleks hooajaks lubab rentnik puhkajaile tualetti, riietuskabiine, rannaala igapäevast koristamist, grillimiskohti, edaspidi ka võrkpalli- ja jalgpalliplatsi, kämpinguid ja võimalust rentida lamamistoole.

Abassovil on plaanis korraldada autoparkla ja küsida parkimistasu 3 eurot  – autot võib sel juhul terve ööpäeva parkida.

«Meile ei maksa keegi toetust, kuigi nii Kohtla-Järve kui Kiviõli linn, kelle elanikud randa kasutavad, võiksid oma inimeste heaks midagi teha. Tasuline parkla ongi võimalus teha esiteks rannas kord majja, et autosid ei pargitaks, kuhu juhtub, ning teiseks teenida natuke raha ranna arendamiseks,» räägib Abassov.

«Kui mul on raha, siis saan ehitada inimestele tasuta duši ning mänguväljakuidki kasutavad puhkajad ju tasuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles